Nedtrain

Heb een bijbaan tot de zomervakantie als supportmedewerker bij Nedtrain. Ik help met de ondersteuning van het nieuwe programma dat is gereleased. Dit genaamd maximo. Ik heb tot nu toe al 1 spannende en leuke ervarin gehad waarvan ik kan zeggen dit doe je niet zomaar als reiziger.

Tijdens een visuele controle van trein, langs het perron op Groningen Centraal, kwam er een trein aan rijden die een stop maakte in Groningen. De monteur die waarbij ik bij mee liep zei al ga maar met de rug naar de trein staan. Hij gaf daarbij ook een signaal naar de machinist dat wij hem hadden gezien. Als de trein lang rijdt (natuurlijk rustig omdat hij toch moest stoppen), geeft het je een gevoel dat je toch heel kwetsbaar bent als de trein langs rijdt. Dit kan ik toch echt categoriseren onder zeer speciale ervaringen. Je komt toch op een plek waar je normaal nooit komt.

Het programma maximo is een monteurs support programma die webbased is. Hierop kunnen de monteurs zien wat voor taken ze moeten verrichten aan een trein. De kickoff was vandaag om twee uur en had toch nog wat haakjes en oogjes. Eenmaal opgelost konden de taken worden toegevoegd en kon het werk beginnen.

1 thought on “Nedtrain

Comments are closed.